placeholder.com

Beste materiaal voor gamestoelen – waar moet je op letten?

Het succes van gaming betekent dat er een tal van producten specifiek voor gaming worden ontwikkeld. Wat betreft gaming stoelen zijn er de afgelopen jaren steeds meer producenten bijgekomen. Deze zijn uiteraard niet allemaal van even goede kwaliteit. Wij kijken in dit artikel naar het beste materiaal voor gamestoelen en hoe je kwaliteit kunt herkennen.

Welk materiaal is goed voor gamestoelen?

Uiteraard begint een goede gamestoel bij goed materiaal. Het juiste materiaal hangt af van een aantal factoren. Als je bijvoorbeeld een huisdier hebt die veel verhaard, is een gamestoel van stof wellicht wat minder interessant.

PU Leer

PU leer is een synthetisch soort leer wat een leren look geeft, maar stukken goedkoper is dan een standaard leren stoel. Een hoogwaardig PU leren stoel gaat voor langere tijd mee, maar is wel wat minder ademend dan een stoffen of echt leren stoel.

Leer

Een echt leren gamestoel zul je niet snel vinden. Dit materiaal in combinatie met een ergonomisch design betekent dat je de hoofdprijs betaalt. Het is dan voor de meeste ook niet realistisch om hierin te investeren. Authentiek leer staat er echter wel bekend om dat dit enorm duurzaam is en erg lang meegaat.

PVC leer

Dit soort leer is een imitatie van echt leer. Het wordt gemaakt door een polyvinyl chloride mix te coaten over een basis frame. Het materiaal is vuur- en waterbestendig en is daarom populair in veel producten.

Stof

Veel gamers zijn minder geïnteresseerd in de “saaie” look van een stoffen gamestoel. Toch heeft een stoffen stoel veel voordelen. Stof is een stuk meer ademend dan bijvoorbeeld PVC leer en voelt ook lekker zacht aan.

Het is vooral ideaal als je snel zweet, aangezien je dan niet ongemakkelijk plakt aan de bekleding. Het nadeel is uiteraard dat de stoel niet waterbestendig is en moeilijker schoon te houden is.

Waar moet ik op letten qua materiaal voor een gamestoel?

Er zijn een aantal criteria waar je op moet letten wanneer je kijkt naar het gebruikte materiaal voor een gamestoel. Deze lees je hieronder:

Ademend vermogen

Zoals eerder aangegeven, is stof onze favoriet als je op zoek bent naar een ademende gamestoel. Tegenwoordig zie je ook dat PU leer extra ademend gemaakt wordt door kleine gaatjes in het leer te prikken. Dit is echter nog niet genoeg om een stoffen gamestoel te overtreffen.

Duurzaamheid

PU leer behoudt een groot deel van de duurzaamheid van authentiek leer tegen een lagere prijs. Leer is echter extra kwetsbaar voor een ondeugende kat die de stoel graag als krabpaal gebruikt. De leren varianten van gamestoelen worden een stuk sneller lelijk als je een kat hebt die hier graag aan krabt.

Gevoel

PU leer voelt vooral fijn aan tijdens de koudere dagen. Het comfort is heerlijk zacht en warmt snel op. Een nadeel van PU leer en andere soorten leer, is dat het in de zomer al snel aan je huid gaat plakken.

Met een stoffen gamestoel zul je niet snel aan het oppervlak plakken, maar met een stoffen stoel van lage kwaliteit kun je irritatie aan je huid ervaren.

Allergieën

Het komt voor dat je huid een allergische reactie heeft door bepaalde materialen. Zowel bij leren als bij stoffen gamestoelen is dit mogelijk. Houdt hier dus extra rekening mee tijdens het zoeken naar een geschikte gamestoel.

Onderhoud

Een stoffen gamestoel is over het algemeen wat moeilijker schoon te houden. Dit komt doordat er haartjes en andere vuiltjes gemakkelijk tussen de stof kan blijven hangen. Bij een leren stoel hoef je deze snel af te doen met een natte doek.

Waterbestendigheid

Als je je koffie of frisdrank morst over een stoffen gamestoel, heb je een probleem. Iets waar je je bij een leren stoel geen zorgen over hoeft te maken aangezien deze waterbestendig zijn.

Prijs

Over het algemeen zul je zien dat de prijzen van stoffen gamestoelen wat lager liggen dan een (PU) leren gamestoel. Uiteraard zijn echt leren gamestoelen veruit het duurst en in de meeste gevallen ook de prijs niet waard. Een PU leren stoel is daarom de ideale middenweg als je op zoek bent naar een gamestoel van goed materiaal met een mooie look.

Waarom moet ik letten op het materiaal voor gamestoelen?

Gamestoelen zijn prijzig. Hiervoor mag je dan ook iets terugverwachten. Een gamestoel gemaakt van goed materiaal betekent betere ondersteuning, comfort en ook een aantrekkelijk design.

Comfort

Comfort is voor de meeste gamers het belangrijkste. Je zit vaak voor langere tijd in de stoel, waardoor je met een slechte stoel langzamerhand lichamelijke klachten ontwikkeld. Denk hierbij aan een stijve nek of een slechte zithouding.

Gamestoelen worden geproduceerd met het oog op langdurig zitten. Hierdoor wordt er vaak gekozen voor onder andere een fijne, zachte bekleding

Design

Naast comfort moet de stoel ook kwaliteit uitstralen! Naast dat de kleur uiteraard bij je gaming setup moet passen, is het ook belangrijk dat het materiaal van hoogwaardig materiaal wordt gemaakt. Een lelijke onstabiele stoel met een onderstel van gebrekkig plastic staat natuurlijk niet mooi in je kamer.

Ergonomie

Alleen goed materiaal is niet genoeg, de stoel moet ook op een goede manier ontworpen worden. Tegenwoordig worden vrijwel alle gamestoelen ergonomisch ontworpen, met voldoende verstelbaarheid, zoals bij de GAME HERO Winner X2. Maar ook ondersteuning voor je nek en onderrug in de vorm van hoofd- en lendenkussens.

Veelgestelde vragen

Wat is het meest gebruikte materiaal voor gamestoelen?

De meeste gamestoelen van goede kwaliteit gebruiken PU of PVC leer. Deze behouden een hoop van de voordelen van leer, zonder dat je hiervoor direct de hoofdprijs voor betaalt. Een goed voorbeeld hiervan is de Ocazi New York gamestoel.

Wat is beter, gamestoel van stof or leer?

Dat ligt voornamelijk aan je eigen situatie. Zowel stof als leer hebben hun voor- en nadelen. Gamestoelen worden echter voornamelijk van PU leer gemaakt. Stof is een stuk meer ademend dan PU leer, maar is daarentegen minder duurzaam en vergt meer onderhoud om schoon te houden.

Ook interessant voor jou?

placeholder.com

Wat is het verschil tussen een gamestoel en een bureaustoel?

Het succes van gaming betekent dat er een tal van producten specifiek voor gaming worden...

Lees meer
placeholder.com

Dit mag niet ontbreken in jouw game set-up

Het succes van gaming betekent dat er een tal van producten specifiek voor gaming worden...

Lees meer
placeholder.com

Waarom een gamestoel je gameprestaties flink verbetert

Het succes van gaming betekent dat er een tal van producten specifiek voor gaming worden...

Lees meer