Bureaustoel Kind Kopen? Top 3 + Reviews

Mensen zitten steeds langer achter de computer. Dat geldt ook voor kinderen. Gaming is ondertussen mainstream geworden onder kinderen en jongeren. Daarnaast worden schoolopdrachten tegenwoordig online gemaakt en ingeleverd. Een goede bureaustoel voor je kind is daarom enorm van belang. Een verkeerde zithouding voor een kind in de groei resulteert in verschillende klachten op de lange termijn, zoals een slecht postuur. 

In dit artikel kom je erachter waar je op moet letten tijdens het zoeken naar de beste bureaustoel voor kinderen en reviewen wij onze top 3 beste bureaustoelen voor kinderen.  

Top 3 beste bureaustoel kind – Overzicht

Ocazi Bureaustoel Barcelona

Ocazi Bureaustoel Madrid

Ocazi Bureastoel Antwerp

Beste bureaustoel kind – Reviews

Ocazi Bureaustoel Barcelona

De ergonomische bureaustoel Barcelona is een ideale keuze als bureaustoel voor je kind. Deze bureaustoel is in hoogte verstelbaar, wat essentieel is voor een kind in de groei. De mesh rugleuning is zo ingesteld dat deze een goede zithouding stimuleert. 

Steeds vaker zie je een mesh bekleding bij goede bureaustoelen. Dit is niet zonder reden, want deze luchtige stof zorgt ervoor dat het ook tijdens de warme zomerdagen comfortabel blijft om in de bureaustoel te zitten. 

Al met al is de bureaustoel Barcelona van Ocazi een fantastische bureaustoel voor kinderen. Doordat deze versteld kan worden gaat deze erg lang mee, wat ideaal is omdat kinderen uiteraard snel groeien. 

Voordelen:

 • Stevige kunststof onderstel uitermate geschikte voor drukkere kinderen
 • Ergonomische rugleuning stimuleert een goede zithouding
 • 12 maanden productgarantie
 • Armleuningen omhoog te schuiven

Nadelen

 • Exclusief hoofdsteun

Ocazi Bureaustoel Madrid

Ook de Ocazi Madrid is ideaal als bureaustoel voor je kind. De mesh bekleding in de rugleuning zorgt voor een luchtige zitervaring en ook deze stoel is goed in hoogte te verstellen. Daarnaast heeft deze bureaustoel voor kinderen langere, vaste armleuningen. Dit geeft net wat meer stevigheid dan wanneer je verstelbare armleuningen hebt en je kinderen hier graag mee spelen. Op den duur slijt het verstelmechanisme dan sneller. 

Deze stoel biedt de essentiële rug ondersteuning die je kind nodig heeft in de groei, met extra ondersteuning rondom de onderrug. Daarnaast zorgt het extra stevige kunststof onderstel dat je kind met een gerust hart naar hartenlust kan bewegen op de stoel. 

Voordelen:

 • Mesh bekleding zorgt voor luchtigheid tijdens de warme dagen
 • Rugleuning biedt volledig ondersteuning en stimuleert een goede zithouding
 • 12 maanden productgarantie
 • Rugleuning is kantelbaar

Nadelen:

 • Exclusief hoofdsteun

Ocazi bureaustoel Antwerp

De Ocazi Antwerp bureaustoel voor kinderen biedt nét wat meer verstelbaarheid dan de vorige twee bureaustoelen. Zo zijn de armleuningen in hoogte verstelbaar en komt deze stoel met een hoofdsteun zodat je kinderen lekker achterover kunnen leunen zonder dat ze last krijgen van hun nek. 

De bureaustoel is door de mate van verstelbaarheid perfect voor kinderen in de groei. Met de extra ondersteuning in de rugleuning weet je daarnaast zeker dat je kind genoeg ondersteuning krijgt. 

Voordelen

 • Inclusief hoofdsteun voor extra comfort
 • Armleuning zijn in hoogte verstelbaar
 • Rugleuning biedt extra ondersteuning aan onderrug en is kantelbaar
 • 12 maanden productgarantie

Nadelen

 • Hoofdsteun minder geschikt voor kleinere kinderen

Waar moet je op letten tijdens het kopen van een bureaustoel voor kinderen?

Tijdens het zoeken naar een geschikte bureaustoel voor kinderen, is het belangrijk om op een aantal aandachtspunten te letten. Wij zetten deze hieronder uiteen. 

Verstelbaarheid

Eén van de belangrijkste punten voor een bureaustoel voor kinderen, is de mate van verstelbaarheid. Dit komt doordat een kind uiteraard nog in de groei is en een stoel die niet in hoogte verstelbaar is al snel te klein is. Hierdoor zijn “echte” kinderstoelen een korte termijn investering en ben je beter af wanneer je een goed verstelbare ergonomische bureaustoel of gamestoel koopt. 

Goede ondersteuning 

Een slecht postuur in volwassenen wordt in de meeste gevallen veroorzaakt tijdens de kindertijd blijkt uit onderzoek. Het is dus enorm belangrijk om de ontwikkeling van een slecht postuur zo vroeg mogelijk te voorkomen. Een goedkope stoel draagt actief mee aan het ontwikkelen van een slecht postuur wanneer je kind vaak achter de computer zit. Een ergonomische bureaustoel voor je kind met een goede ondersteuning in de rug en armen is daarom een zeer verstandige investering. 

Stevigheid

Kinderen houden van bewegen, ook terwijl ze zitten in een stoel. Zorg daarom dat de stoel een goed en stevig onderstel heeft. Vaak is dit gemaakt van harde kunststof, maar ook metalen onderstellen bieden goede ondersteuning. Ontwijk zwakkere materialen als dun plastic. Dit gaat minder lang mee en is de lagere prijs op de lange termijn niet waard. 

Bureaustoel kind: Veelgestelde vragen

Hoe kies ik een bureaustoel voor mijn kind?
Houd onze koopgids goed bij de hand en let op de volgende zaken: mate van verstelbaarheid, ondersteuning en stevigheid. Met een goede ergonomische bureaustoel uit de Ocazi serie zit je bijvoorbeeld al direct goed op alle vlakken!

Wat is de beste bureaustoel voor kinderen?
Een bureaustoel voor kinderen biedt genoeg ondersteuning aan de rug en schouders in de vorm van goede armleuningen en een stevige rugleuning. Het belangrijkste is dat je de bureaustoel voor je kind kunt verstellen. Kinderen zijn in de groei, waardoor een standaard formaat stoel al snel te klein is. 

Bronnen

Prevalence of incorrect posture among children and adolescents.

Ook interessant voor jou?

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Mensen zitten steeds langer achter de computer. Dat geldt ook voor kinderen. Gaming is ondertussen...

Lees meer

Wat is het verschil tussen een gamestoel en een bureaustoel?

Mensen zitten steeds langer achter de computer. Dat geldt ook voor kinderen. Gaming is ondertussen...

Lees meer

Bureaustoelwielen vervangen? Dit zijn de beste voor jou! [Keuzehulp]

Mensen zitten steeds langer achter de computer. Dat geldt ook voor kinderen. Gaming is ondertussen...

Lees meer