Het Belang Van Verstelbare Armleuningen Voor Gamestoelen + Top 4

Tegenwoordig worden mensen zich steeds meer bewust van het belang van ergonomische bureaustoelen met verstelbare onderdelen. Verstelbare armleuningen voor gamestoelen zijn daarbij geen uitzondering. Wij kijken in dit artikel naar het belang van verstelbare armleuningen bij gamestoelen, wat voor soorten er zijn én we zetten onze top 4 beste gamestoelen met verstelbare armleuningen voor je op een rijtje!

Overzicht gamestoelen met verstelbare armleuningen – Top 4

.

Waarom verstelbare armleuningen voor mijn gamestoel?

Je zult niet snel een gamestoel vinden die direct perfect bij jouw lichaamshouding en -type past. Logisch dat de meeste gamestoelen een zekere mate van verstelbaarheid hebben. Niet alle gamestoelen hebben echter verstelbare armleuningen, terwijl dit een groot verschil maakt.

Uit onderzoek blijkt dat voldoende ondersteuning voor je voorarmen tijdens het zitten direct gelinkt wordt aan minder pijntjes in je nek en schouders.

Te lage armleuningen zorg namelijk dat je vanzelf naar voren gaat leunen. Hierdoor gaan je schouders naar voren hangen en wordt een slechte houding gestimuleerd. De ideale hoogte heb je als je, wanneer je je elleboog op je armleuning rust, je met je hand je kin kunt aanraken zonder dat je hiervoor moeite hoeft te doen.

Uiteraard moet het ook goed voelen, wil je de armleuning iets hoger of lager wilt is dat vaak geen probleem. Zorg dat je arm in rust ongeveer een hoek van 90 graden heeft. Als de armleuningen te hoog zijn, zul je merken dat je schouders snel stijf worden omdat je in een gespannen houding zit.

Soorten verstelbare armleuningen bij gamestoelen

Verstelbare armleuningen zijn onder te verdelen in verschillende types. Het meest voorkomende type verstelbare armleuning bij gamestoelen is de 1D armleuning. Deze is enkel te verstellen in de hoogte, wat voor velen al voldoende is.

Hieronder zetten wij de verschillende verstelbaarheidsmogelijkheden op een rijtje.

Verstelbare armleuningen in de hoogte

De meeste gamestoelen met verstelbare armleuningen zijn enkel in de hoogte verstelbaar. Dit is de belangrijkste dimensie voor comfort. Logisch dus dat dit het uitgangspunt is. Dit noemt men dan ook 1D verstelbaarheid. Je kunt de armleuningen enkel in 1 richting verstellen. Alhoewel je hier al heel ver komt, brengen armleuningen met meer verstelbaarheid ook duidelijk meer comfort.

Verstelbare armleuningen in de breedte

Gamestoelen in een iets hogere prijsklasse hebben dikwijls ook verstelbaarheid in de breedte. Vooral voor mensen die bredere schouders hebben is dit ideaal. Hierdoor voorkomen je dat je armen te dicht op je lichaam zitten, wat oncomfortabel is als je lang achter de computer zit.

Verstelbare armleuningen in de lengte

Als je nóg iets verder kijkt, vind je verstelbare armleuningen die naast de breedte en hoogte ook in de lengte verstelbaar zijn. Wil je dus lekker achterover leunen, maar nog wel ondersteuning hebben voor je ellebogen, dan is dit een ideale keuze.

4D verstelbare armleuningen

Wil je alle mogelijkheden hebben om je armleuningen perfect te verstellen naar jouw wensen? Kies dan voor een gamestoel met 4D verstelbare armleuningen. Naast de mogelijkheden die wij hierboven hebben aangekaart, kunnen deze leuningen ook geroteerd worden naar binnen of buiten. Een goed voorbeeld van een stoel met 4D verstelbare armleuningen is de GAME HERO Winner X2.

Top 4 beste gamestoelen met verstelbare armleuningen

GAME HERO Winner X1

De GAME HERO Winner X1 is ideaal wanneer je op zoek bent naar een goede gamestoel met 1D verstelbare armleuningen. De gamestoel is ergonomisch ontworpen en is volledig verstelbaar. Naast de armleuningen, die in de hoogte verstelbaar zijn, kun je de stoel zelf in de hoogte diepte en breedte verstellen.

De GAME HERO Winner X1 heeft ook een slaap- of relaxmodus. Met de ingebouwde voetsteun en kantelbare rugleuning kun je jezelf weer even opladen om vervolgens met volle focus je gamesessie te hervatten.

De stoel biedt bovendien extra ondersteuning met een fijne hoofdsteun en lendenkussen voor je onderrug.

GAME HERO Winner X2

De GAME HERO Winner X2 is een luxere versie van de X1. Deze versie geeft aanzienlijk meer verstelbaarheid voor de armleuningen. Deze armleuningen zijn in alle mogelijke richtingen, dus 4D, verstelbaar.

De gamestoel maakt gebruik van het zogenaamde frog mechanisme. Dit houdt in dat de stoel lekker veert als je erin gaat zitten of een plotselinge beweging doet. Daarnaast is de rugleuning te kantelen en vast te zetten in een bepaalde hoek.

De Winner X2 staat door de aluminium wielbasis zeer stevig en rolt ook lekker over de vloer dankzij de zwarte rubberen wielen van hoogwaardige kwaliteit.

Gamestoel Thomas

De Gamestoel Thomas van VDD gaming is een stevig gamestoel inclusief voetensteun. Hierdoor blijf je heerlijk comfortabel tijdens het gamen. Deze stoel komt met 2D verstelbare armleuningen die draaibaar en in hoogte verstelbaar zijn. Daarnaast is de rugleuning ook te verstellen en komt deze eveneens met een hoofdkussen en lendensteun.

De stoel is geschikt voor elk oppervlak en zit heerlijk zacht dankzij de hoge kwaliteit foam voering van de bekleding. Als je wat zwaarder bent is deze stevig stoel ook ideaal dankzij het brede zitoppervlak en een draagvermogen van 125 kg.

DXRacer King K06

DXRacer wordt gezien als de grondlegger van de gamestoelen met een racelook die wij inmiddels overal zien. De DXRacer King is een luxe stoel die je alle ondersteuning geeft die je nodig hebt om voor langere tijd te gamen. Daarnaast is het design erg aantrekkelijk en is de stoel in 6 verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder rood en blauw!

De ergonomische stoel heeft een hoogwaardige koudschuim padding die zich vormt naar je lichaam. De armleuningen zijn daarnaast 4D verstelbaar, dus ideaal als je op zoek bent naar de perfecte positie voor je armleuningen.

Veelgestelde vragen

Wat is een 4D verstelbare armleuning?

Een 4D verstelbare armleuning is in vrijwel elke dimensie te verstellen. Je kunt deze dus in de hoogte, breedte, lengte verstellen, maar de leuningen zijn ook naar binnen of naar buiten te draaien, zoals bij de GAME HERO Winner X2.

Heb ik een verstelbare armleuning nodig voor mijn gamestoel?

Dat ligt voornamelijk aan je eigen voorkeur, maar over het algemeen bieden verstelbare armleuningen extra comfort. Zo voorkomen je stijve schouders en een verkeerde houding om te compenseren voor te lage of te hoge armleuningen die niet te verstellen zijn.

Hoeveel kosten gamestoelen met verstelbare armleuningen?

Dit verschilt sterk in de mate van verstelbaarheid. Een goede gamestoel met verstelbare armleuningen in de hoogte zullen tussen de € 150 en € 200 zijn, maar afhankelijk van de andere features van de stoel kan dit oplopen of juist goedkoper zijn. Voor 4D verstelbare armleuningen zul je rekening moeten houden met een prijs boven de € 200.

Bronnen

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28603347/

Ook interessant voor jou?

Ontdek de Beste Gamestoel Aanbiedingen | Gamestoelen.nl

Ontdek de beste gamestoel aanbiedingen bij gamestoelen.nl

Tegenwoordig worden mensen zich steeds meer bewust van het belang van ergonomische bureaustoelen met verstelbare...

Lees meer

Wat is het verschil tussen een gamestoel en een bureaustoel?

Tegenwoordig worden mensen zich steeds meer bewust van het belang van ergonomische bureaustoelen met verstelbare...

Lees meer

Dit mag niet ontbreken in jouw game set-up

Tegenwoordig worden mensen zich steeds meer bewust van het belang van ergonomische bureaustoelen met verstelbare...

Lees meer