Top 3 Beste Rode Gamestoel 2023 – Reviews + Koopgids

Het vinden van de perfecte rode gamestoel om je setup compleet te krijgen is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet namelijk niet alleen kijken naar de kleur van de stoel. Hij moet uiteraard ook van goede kwaliteit zijn! In dit artikel kijken wij daarom niet alleen naar de kleur van je gamestoel, maar naar de combinatie van kleur, kwaliteit en comfort. Zo zit je binnen de kortste keren op een rode gamestoel die perfect bij jou past.

In dit artikel kijken wij naar de beste rode gamestoelen op de markt en waar je op moet letten tijdens het zoeken naar de beste gamestoel rood voor jou.

Top 3 Beste Rode Gamestoelen – Overzicht

Alvast weten wat de top 3 beste rode gamestoelen zijn? Hieronder vind je het overzicht. Later in dit artikel kijken wij naar wat deze rode gamestoelen onderscheidt van de rest.

-tabel-

Het belang van een goede (rode) gamestoel

Als gamer zit je een groot deel van de dag op je stoel. Het is daarom enorm belangrijk dat deze stoel je lichaam goed ondersteunt. Doet je stoel dit niet, dan levert dat op de lange termijn klachten op. Een goede gamestoel brengt een hoop voordelen met zich mee. Wij zetten deze hieronder uiteen.

Verbetert je postuur

Een goede gamestoel stimuleert een goede zithouding. Dit zorgt ervoor dat je niet te ver voorovergebogen voor je computer zit. Op den duur verslechtert dit je postuur, ook wanneer je overeind staat. Dit komt omdat je met een slechtere stoel de neiging hebt naar voren te leunen.

Het verbeteren van je postuur gebeurt op verschillende manieren. Zo zorgt een rugsteun die zich naar de natuurlijke vorm van een rug vormt voor een betere algehele zithouding. Hierdoor heb je minder de neiging om naar voren te leunen. Daarnaast helpt een hoofdsteun dat je ruggenwervel goed recht blijft en je comfortabel in je stoel kunt blijven zitten.

Extra comfort

Een goede ergonomische gamestoel zorgt ervoor dat je lichaam zich niet oncomfortabel gaat voelen tijdens lange gamesessies. Je hebt vast wel eens gehad dat je je stijf voelt na of tijdens het gamen. Dit is in veel gevallen te verhelpen door het aanschaffen van een ergonomische gamestoel. Als je je comfortabeler voelt, verbetert dit daarnaast ook je prestaties.

Vermindert nekproblemen

Veel gamers en mensen die veel achter de computer zitten, krijgen op den duur last van een stijve nek. Dit is voornamelijk te wijten aan te weinig steun voor je nek tijdens het zitten. Een stijve nek is niet alleen oncomfortabel. Het is vaak een teken dat je onnodig veel druk op je ruggenwervel zet. Je ziet dit op latere leeftijd terug in de vorm van cervicale spondylose ofwel artrose van je nekwervels.

Voorkomt heupproblemen

Heupproblemen worden normaal gesproken geassocieerd met oudere mensen, maar een slechte stoel vergroot de druk op je heupen. Alhoewel je hier op de korte termijn niet veel van merkt, verslijten je heupen hierdoor sneller dan gemiddeld. Een goede ergonomische gamestoel zorgt ervoor dat je heupen genoeg ondersteuning krijgen. Zelfs voor langere gamesessies.

Top 3 Beste Rode Gamestoelen uitgelicht

Hieronder vind je de beste rode gamestoelen uiteengezet. Deze hebben niet alleen een mooi design, maar zorgen ook voor een comfortabele ervaring. Deze rode gamestoelen zijn dan ook ergonomisch ontworpen voor maximaal comfort.

Ocazi Chicago Rode Gamestoel

De Ocazi Chicago Rode Gamestoel is een deluxe stoel die op alle vlakken zorgt voor een comfortabele gamesessie. De stoel is gemaakt van hoogwaardig PU-leer, waardoor de stoel niet alleen lekker zit, maar ook een mooie afwerking heeft.

De rode gamestoel Chicago komt met een verstelbaar onderrug- en nekkussen. Deze kun je naar wens verstellen of volledig van de stoel losmaken. Voor een perfecte zithouding zijn niet alleen de kussens verstelbaar. De rugleuning, zithoogte en armsteunen zijn allen te verstellen om te zorgen dat jij zo comfortabel mogelijk in je stoel zit.

De zithoogte is te verstellen tussen de 45 en 53 cm. Hierdoor is deze rode gamestoel ideaal voor mensen tussen de 160 en 195 cm lang. De stoel heeft daarnaast een draagkracht van 120 kilogram.

Voordelen

 • Ergonomisch design voor maximaal comfort
 • Bekleding van PU-leer zorgt voor een zacht maar stevig zitoppervlak
 • Rugleuning, zithoogte en armleuningen zijn naar wens verstelbaar

Nadelen

 • Minder geschikt voor mensen boven de 195 cm of onder de 160 cm

Ocazi Nevada Rode Gamestoel

Op zoek naar een comfortabele rode gamestoel, maar ben je op zoek naar iets wat beter in je budget past? Dan is de rode gamestoel Nevada ideaal. De stoel is speciaal ontworpen voor gamers en dat zie je niet alleen aan het design. Je hebt bij deze stoel volledige ondersteuning voor je lichaam dankzij de comfortabele kuipzitting, de nek- en onderrugkussens en de verstelbare rug- en armleuning. Daarnaast is deze stoel ook verstelbaar in hoogte.

Het design van de Nevada rode gamestoel is wat klassieker dan het strakke design van de Chicago door de ruitvormige patronen in de bekleding. Daarnaast is de Nevada niet alleen verkrijgbaar als rode gamestoel, je kunt deze ook bestellen in het zwart, wit en blauw.

Voordelen

 • Classy look
 • Perfect te verstellen voor een perfecte lichaamshouding
 • Inclusief onderrug- en neksteun

Nadelen

Iets minder geschikt voor mensen met brede schouders

Ocazi Las Vegas Gamestoel Rood

De Las Vegas uitvoering van Ocazi is de perfecte middenweg tussen de Chicago en Nevada. Net als de andere ergonomische rode gamestoelen in deze top 3, is deze gamestoel volledig te verstellen naar wens. Waar de Chicago gamestoel rood wat meer ruimte biedt rond de schouders en de Nevada in vergelijking iets minder, biedt de Las Vegas een compromis. Deze gamestoel is net wat ruimer dan de Nevada, maar heeft een lagere prijs dan de Chicago.

Voor mensen die niet zeker zijn of de Nevada ruim genoeg is, is de Las Vegas dus een verstandige keuze. Ook qua design is de Las Vegas een combinatie van de Nevada en Chicago. Zo heeft de rugleuning mooie patronen in het hoogwaardige leer verwerkt, terwijl het zitoppervlak het strakke design van de Chicago heeft.

Ben je niet zeker of je gamestoel rood moet zijn? Dan heb je bij de Las Vegas meer dan genoeg keuze. De stoel is in 7 verschillende accentkleuren verkrijgbaar. Hierbij heb je naast rood de keuze uit blauw, groen, oranje, zwart, grijs en wit.

Voordelen

 • Gouden middenweg tussen de Chicago en Nevada
 • Verkrijgbaar in 7 verschillende accentkleuren
 • Hoogwaardig kunstleer is gemakkelijk schoon te houden

Nadelen

 • Onderrugsteun wat moeilijker te verstellen dan de Chicago

Waar moet ik op letten tijdens het kopen van een gamestoel rood?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte rode gamestoel, zul je op een aantal zaken moeten letten. Een goede ergonomische gamestoel is essentieel voor het voorkomen van klachten en voor het comfortabel gamen. Hierbij let je op een aantal factoren. Deze zetten wij hieronder voor je op een rijtje.

Verstelbaarheid

Stoelen die je niet kunt verstellen zorgen op de lange termijn voor klachten. Gamestoelen in standaard maten zijn vrijwel altijd niet goed afgesteld op jouw lichaam. Zorg daarom dat je op alle vlakken genoeg opties hebt om je stoel te verstellen. Denk hierbij niet alleen aan de zithoogte, maar ook aan de hoogte van je armleuningen en de hoek van de rugleuning. Hoe meer keuze je hebt in verstelbaarheid, hoe beter je de stoel kunt afstellen op jouw lichaamshouding. Dit verbetert je postuur en voorkomt vervelende klachten zoals een stijve nek of een pijnlijke onderrug.

Bouwkwaliteit

Een goede gamestoel ziet er niet alleen goed uit, hij moet ook gemaakt zijn van goede materialen. Denk hierbij aan de bekleding, maar ook aan het onderstel en het skelet van de bureaustoel. Over het algemeen zit je goed wanneer het frame en onderstel van de stoel gemaakt is van metaal. Hierdoor weet je dat de stoel lang meegaat en voor langere tijd stabiel blijft. Daarnaast is het fijn wanneer de bekleding van een zacht, maar stevig materiaal is gemaakt. Een goed voorbeeld hiervan is PU-leer. Dit is een stevige vorm van kunstleer dat prettig aanvoelt en gemakkelijk schoon te houden is.

Hoogte en belastbaar gewicht

Elk lichaam is anders. Iemand van 2 meter of iemand die 110 kilo weegt, hebben over het algemeen minder keuze dan iemand van 1.60 meter of 60 kilo. Kijk daarom goed naar de hoogte van de rugleuning en in hoeverre de zithoogte te verstellen is. Over het algemeen zijn de meeste stoelen geschikt voor mensen tussen de 160 en 195 centimeter lang en een gewicht tot de 100-120 kg.

Als je iets korter bent, is dit te verhelpen met een voetensteun, zodat je alsnog genoeg ondersteuning aan de rest van je lichaam geeft. Voor langere mensen is dat echter wat moeilijker. Stoelen die voor extra lange mensen zijn geproduceerd, zijn dan ook vaak prijziger dan de standaard stoelen.

Design

Een gaming setup moet niet alleen ergonomisch in orde zijn, het moet er natuurlijk ook goed uitzien! Met een gamestoel van bijvoorbeeld Ocazi zit je daarom zeker goed. Deze ergonomische stoelen zijn naast rode gamestoelen ook verkrijgbaar in andere kleuren. Zo heb je altijd de juiste kleur voor jouw setup. Daarnaast is het strakke design in de stijl van een racestoel perfect voor elke gamekamer.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn rode gamestoel goed is afgesteld?

Dat is voor een groot deel aan te voelen door hier voor langere tijd op te zitten. Er zijn echter een aantal aandachtspunten waar je op moet letten. Zorg ten eerste dat je voeten plat op de grond kunnen staan en dat je knieën in een hoek van ~90 graden buigen.

Vervolgens stel je de ideale diepte in door 1 vuist tussen de voorkant van je zit plek en de binnenkant van je knie te plaatsen. Tot slot kun je de armleuningen goed instellen door je vinger op je sleutelbeen te leggen en te zorgen dat je ellebogen op de armleuningen kunnen rusten.

Waarom een gamestoel in het rood?

Uiteraard is dit volledig subjectief, maar een rode kleur wordt vaak geassocieerd met energie, actie en avontuur. Een rode gamestoel past dus perfect bij gamers die houden van avontuurlijke games. Een tweede reden waarom een rode gamestoel een goede keuze kan zijn, is door de rest van je setup. Heb je voornamelijk rode RGB lichten? Dan sluit een gamestoel rood daar perfect bij aan!

Zijn gamestoelen het geld waard?

Wanneer we over een goede gamestoel spreken, gaat dit voornamelijk over ergonomische stoelen die een moderner design hebben dan standaard ergonomische bureaustoelen. Het investeren in een ergonomische bureaustoel is het meer dan waard. Je voorkomt hiermee dat je op de lange termijn chronische klachten ontwikkelt in je onderrug, nek en schouders. Of een gamestoel het waard is, ligt aan je eigen voorkeur, maar wij raden je altijd aan te investeren in een ergonomische bureaustoel als je hiervoor het budget hebt.

Bronnen

https://www.haaglandenmc.nl/specialismen/ziektebeeld/spondylose#:~:text=Wat%20is%20spondylose%3F,de%20onderrug%20(lumbale%20spondylose).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3552974/

Ook interessant voor jou?

Wat is het verschil tussen een gamestoel en een bureaustoel?

Het vinden van de perfecte rode gamestoel om je setup compleet te krijgen is makkelijker...

Lees meer

Dit mag niet ontbreken in jouw game set-up

Het vinden van de perfecte rode gamestoel om je setup compleet te krijgen is makkelijker...

Lees meer

Waarom een gamestoel je gameprestaties flink verbetert

Het vinden van de perfecte rode gamestoel om je setup compleet te krijgen is makkelijker...

Lees meer