Wat is de beste gamestoel? – criteria + aanbevelingen 2023

Als gamer is de setup enorm belangrijk voor comfortabele gaming sessies. Een goede gamestoel is daarbij essentieel. Vooral wanneer je lang achter de computer zit, heb je veel baat bij een ergonomische gamestoel. Zo voorkom je op de lange termijn klachten en pijntjes als resultaat van een slechte zithouding door een gebrekkige stoel.

Maar wat is de beste gamestoel voor jouw gaming setup? Dat leggen wij in dit artikel uit. Wij kijken hierbij niet alleen naar de criteria waarnaar je moet kijken in je zoektocht. Ook vind je hieronder een aantal gamestoelen die ervoor zorgen dat je comfortabel voor langere uren achter de computer kunt zitten.

Top 5 beste gamestoelen voor jou

Ocazi Las Vegas Gamestoel

Ocazi Miami Gamestoel

Gamestoel Michael

Ocazi Nevada Gamestoel

Gamestoel Thomas

Het nut van een ergonomische gamestoel

Een ergonomische gamestoel is niet voor iedereen even interessant. Waarom immers een “dure” gamestoel kopen wanneer je ook prima met een stoel van €30,- kunt gamen. Op de lange termijn zul je merken dat goedkope bureaustoelen bijdraagt aan het ontwikkelingen van vervelende klachten als onderrug- en schouderpijn. Dit komt omdat je lichaam niet goed ondersteunt wordt tijdens het zitten. Daardoor neem je een slechte houding aan en vertaalt dit zich in een slecht postuur.

Met een goede gamestoel zorg je ervoor dat je lichaam in een natuurlijke houding blijft. Hierdoor kan een ergonomische stoel je postuur zelfs verbeteren wanneer je staat. Een ergonomische gamestoel is dus niet alleen fijn voor pure gamers. Hieronder zetten wij de voordelen van een gamestoel op een rijtje.

  • Verbetert productiviteit
  • Stimuleert een beter postuur
  • Vermindert klachten van een sedentaire levensstijl
  • Staat cool met de rest van je gaming setup!
  • Gaat veel langer mee dan een standaard bureaustoel
  • Af te stellen op jouw lichaamsbouw

Wat is de beste gamestoel – Criteria

Wat de beste gamestoel voor jouw is, ligt aan een aantal criteria waar je op moet letten. Uiteraard is de ene gamestoel geschikter voor de ene persoon dan de andere. Dit heeft met verschillende factoren te maken. Hieronder vind je de verschillende criteria waar je op moet letten in je zoektocht naar een geschikte gamestoel voor jou.

Formaat

Het belangrijkste voor een gamestoel is dat deze lekker moet zitten. Dat begint bij een passend formaat. Ergonomische stoelen zijn op veel manieren aan te passen. Maar sommige gamestoelen worden geproduceerd met bijvoorbeeld lange mensen in gedachten en andere stoelen hebben juist meer zitruimte.

Alhoewel je altijd moet kijken wat het meest comfortabel voor jou voelt, kun je onderstaande tabel als maatstaf aanhouden:

Lichaamslengte (cm)145150155160165170175180185190195200
Zithoogte3940,5424344,5464748,5505152,554
Bureaubladhoogte586062646668707274767880

Comfort

Wanneer je een gamestoel gebruikt, betekent dit vaak dat je voor langere tijd achter de computer zit. Dan is comfort erg belangrijk. Een oncomfortabele stoel heeft een negatieve invloed op je gameprestaties. Zoek daarom altijd voor ergonomische features bij je stoel. Denk hierbij aan onderrugondersteuning, verstelbare armleuningen, neksteunen en een verstelbare rugleuning. Hierdoor kun je de stoel naar wens verstellen en deze precies afstellen voor maximaal comfort.

Let er uiteraard ook op dat we altijd aanraden om regelmatig te strekken en rechtop te staan. Als je niet onderbroken wilt worden, dan is een zit-sta bureau een interessante toevoeging aan je ergonomische opstelling.

Bouwmateriaal

Een goede gamestoel heeft een stevig onderstel met een zachte bekleding voor het zitoppervlak. Vaak worden kwalitatief sterke gamestoelen geproduceerd met een stalen onderstel en (kunst)leren bekleding. Een goed voorbeeld hiervan is de Ocazi Las Vegas.

Een duurzaam gebouwde bureaustoel gaat jaren mee. Waardoor je op den duur vaak zelfs goedkoper uit bent dan wanneer je een goedkopere bureaustoel koopt.

Design

Of je nu op zoek bent naar een rode gamestoel of een blauwe gamestoel: het design van je gamestoel moet uiteraard wel overeenkomen met de rest van je setup. Zo is je stoel niet alleen ergonomisch, maar sluit hij ook perfect aan bij de rest van je spullen.

Ga daarom na welk design en welke kleur het beste bij je setup past. In veel gevallen zijn gamestoelen te verkrijgen in verschillende kleuren.

Kosten

Gamestoelen zijn vaak ergonomisch omdat ze worden ontwikkeld met het oog op mensen die voor langere tijd achter de computer zitten. Ergonomische stoelen zijn normaal gesproken wat duurder dan standaard stoelen. Logisch ook, want met een ergonomische stoel heb je veel meer opties om de stoel precies goed in te stellen voor een goede lichaamshouding.

Je zult dus rekening moeten houden met een hogere prijs dan “normale” bureaustoelen. Over het algemeen is het investeren in een goede duurzame gamestoel een goedkopere aankoop dan een goedkope bureaustoel die na 1 á 2 jaar al kapot aan het gaan is.

Beste Gamestoel

Veelgestelde vragen

Wat is de beste gamestoel voor mij?

Dit hangt van een hoop verschillende factoren af. Denk hierbij aan design, formaat en bouwmateriaal De beste gamestoel is een stoel waarin je voor langere tijd zonder klachten kunt gamen. Ergonomische gamestoelen zorgen ervoor dat je met een goed postuur gamet. Je zult uiteraard wel zelf de stoel goed moeten instellen. Daarnaast moet een gamestoel qua design ook aantrekkelijk zijn. Zo game je niet alleen comfortabel, maar ook in stijl!

Wat is het beste merk gamestoel?

Tegenwoordig zie je steeds meer bedrijven die gamestoelen produceren. Hierdoor zie je dat er ook veel gamestoelen zijn die er mooi uitzien, maar kwalitatief niet goed zijn. Ocazi is onze aanrader voor kwalitatief sterke gamestoelen waar je niet direct de hoofdprijs voor betaalt. Hierdoor vind je bij Ocazi een gouden middenweg tussen kwaliteit en betaalbaarheid.

Ook interessant voor jou?

Ontdek de Beste Gamestoel Aanbiedingen | Gamestoelen.nl

Ontdek de beste gamestoel aanbiedingen bij gamestoelen.nl

Als gamer is de setup enorm belangrijk voor comfortabele gaming sessies. Een goede gamestoel is...

Lees meer

Wat is het verschil tussen een gamestoel en een bureaustoel?

Als gamer is de setup enorm belangrijk voor comfortabele gaming sessies. Een goede gamestoel is...

Lees meer

Dit mag niet ontbreken in jouw game set-up

Als gamer is de setup enorm belangrijk voor comfortabele gaming sessies. Een goede gamestoel is...

Lees meer