Wat is het verschil tussen een gamestoel en een bureaustoel?

Stel je eens voor, je bent een fanatiek gamer en je wilt graag een comfortabele stoel om op te zitten. Het idee is natuurlijk dat je dan ongestoord urenlang kunt gamen en je niet bang hoeft te zijn voor pijntjes, tintelende benen of een stijve rug. Helemaal terecht natuurlijk dat je dat wilt. Het goede nieuws is dat het kan. Het hangt echter wel af van het type stoel dat je aanschaft. Je kunt namelijk kiezen voor een bureaustoel, maar je kunt ook kiezen voor een gamestoel. Op basis van de naam zou je wellicht zeggen: ‘Dan ga je natuurlijk voor een gamestoel!’ Een terechte opmerking, maar het loont wel om even het verschil uit te leggen tussen een gamestoel en een bureaustoel.

Een gamestoel of een bureaustoel, wat is wat?

Het leuke is dat de namen het verschil eigenlijk al een beetje verklappen. Een bureaustoel is voor het werken achter een bureau. Deze stoelen zijn qua eigenschappen toegespitst op het, soms langdurig, werken aan een bureau. Je vindt op deze stoelen een platte zitting om meer bewegingsruimte te creëren. Een gamestoel heeft daarentegen een kuipzitting. Daarbij komt nog dat gamestoelen vaak een hogere rugleuning en afneembare hoofd- en lendenkussens hebben. Een mooi aanbod aan bureaustoelen en gamestoelen vind je op www.gamestoelenshop.com. Neem jij vandaag nog een kijkje?

Hoe belangrijk is het verschil tussen een gamestoel en een bureaustoel?

Nu dat we weten wat het verschil is tussen een gamestoel en een bureaustoel, is het ook wel goed om even te kijken naar hoe belangrijk dit verschil nu daadwerkelijk is. Een bureaustoel wordt vaak gebruikt in een werkomgeving, waar men regelmatig moet bewegen, opstaat om koffie te pakken, even naar de buur-collega rijdt om wat te overleggen en ga zo maar door. Dat is bij het gamen niet het geval. Je wilt zo lang mogelijk blijven zitten, zodat jij helemaal los kunt gaan in je favoriete game.

Een belangrijk verschil dat dus terecht vraagt om een verschil in de zitting. Ook de ondersteuning is net even anders. Daar komt het aspect van beweging weer in terug. Tijdens het gamen ben je over het algemeen geneigd minder heen en weer te bewegen dan tijdens het werk op kantoor. Op kantoor werkt men vaak met meerdere schermen en moet er dus genoeg flexibiliteit zijn om een beetje heen en weer te rijden op de werkplek. Tijdens het gamen zit je vaak voor langere tijd in eenzelfde houding en het is dan van essentieel belang dat deze houding comfortabel is en goed voor je lijf. De verschillen zijn dus wel degelijk van groot belang. 

Zoek jij jouw ideale gamestoel of bureaustoel?

Als jij op zoek bent naar jouw ideale gamestoel of bureaustoel dan hebben we goed nieuws voor je. Die hebben we namelijk voor je! Op www.gamestoelenshop.com vind je een breed assortiment aan game- en bureaustoelen, waar je ongetwijfeld vindt wat je zoekt. Neem vandaag nog een kijkje in de webshop en dan geniet jij binnenkort gegarandeerd van veel comfort en een pijnvrij lichaam tijdens het werken of gamen.

Ook interessant voor jou?

Ontdek de Beste Gamestoel Aanbiedingen | Gamestoelen.nl

Ontdek de beste gamestoel aanbiedingen bij gamestoelen.nl

Stel je eens voor, je bent een fanatiek gamer en je wilt graag een comfortabele...

Lees meer

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Stel je eens voor, je bent een fanatiek gamer en je wilt graag een comfortabele...

Lees meer

Dit mag niet ontbreken in jouw game set-up

Stel je eens voor, je bent een fanatiek gamer en je wilt graag een comfortabele...

Lees meer